EcoHub је еколошко удружење грађана креирано са мисијом ширења практичне еколошке едукације у локалној заједници кроз умрежавање младих.

Пријави се на еко радионице!

Удружење је настало 2016. године, иницијативом бивших студената Екологије које су приметили да не постоји довољан број акција које едукују грађане, а посебно младе, о практичним начинима заштите животне средине и њеном значају.

Како би се утицало на побољшање образовања младих и ширења еколошке свести, еколошко удружење EcoHub је покренуо пројекат “Еко радионице” са циљем пружања стручне праксе студентима Екологије са сродних факултета Универзитета у Београду. Мисија пројекта је умрежавање младих, стицање практичног искуства и размена знања. Наша визија је ширење еколошког образовања и увођење екологије као обавезног предмета у основним школама у Србији.

Пројекат “Еко радионице” је три пута успешно реализован кроз који је прошло више од 80 студената и спреман је за четврту реализацију. Студенти ће кроз програм имати прилику да постану еко ментори и да кроз серију едукативних радионица и тема које ће држати ученицима одабраних основних школа у Београду прикажу значај Екологије и учествују у креирању будуће генерације одговорних грађана. Сваки еко ментор ће имати прилику да изабере тему у оквиру унапред одређених наставних области које ће презентовати ученицима.

За учешће на пројекту студенти добијају:

– 1 ЕСПБ поен у оквиру ваннаставних активности, који ће бити наведен у диплома саплементу

– Писмену потврду о завршеној пракси

– Писмо препоруке на српском и енглеском језику намењено даљем усавршавању

Почетак програма планиран је за средину Марта и траје до средине Јуна 2019. године. Радионице се одржавају једном недељно у току три месеца.

Пријаве су отворене до 17. фебруара на линку.

За више информација контактирајте office.ecohub@gmail.com.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

 

Leave a comment