Посетиоци 12. интернационалног филмског и музичког фестивала „Кустендорф“, дочекали су Јулијанску Нову годину у Дрвенграду, на Тргу Николе Тесле уз трубачки оркестар Марка Марковића.

Дувачки оркестар Марка Марковића свирао је испред црвке у Дрвенграду и одушевио све пристуне, међу којима су се налазили Стана Катић, познати глумац Мет Дилон, Серђио Лопез, редитељ Давид Оелфел и други.

 

Журка се наставила у биоскопу „ Проклета авлија“ где је оркестар заједно са мајстором хармонике Јованом Павловићем наставио да одушевљава присутне.  Дувачки оркестар свирао је непуних два сата.

 

Поред музичког програма, посетиоци су имали прилике да погледају осам филмова, подељених у четири категорије. У биоскопу Стенли Кјубрик у категорији ретроспектива великана приказан је филм „Сећаш ли се Доли Бел“ редитеља Емира Кустурице. У категорији „Нови аутори“ приказан је филм „ Нежна равнодушност света“ редитеља Адилхана Јержанова. Филм „Блиски непријатељи“ редитеља Давида Оелхофена приказан је у селекцији „Савремене тенденције“, а после филма публика је присуствовала разговору са редитељем филма.

Фото: Принтскрин

У такмичарском програму приказано је пет филмова. Први је приказан „Елизабет“ редитеља Војђех Кљимана, затим филм „Сортирање“ редитеља Микела Гломстејна. Једини домаћи аутор другог такмичарског дана Саша Карановић представио се филмом „Костакурта“. Редитељ Гокче Ердем представио је свој филм „Титанијум“. Публика је за крај видела филм редитеља Жарка Иванова „Монах“.

 

Првог дана jулијанске нове године публика ће имати прилику да погледа још осам филмова, док је музичка група Кал задужена за музички програм.

 

Текст и фото: Михајло Стојковић

 

Leave a comment