Предавање Андреја Петровског (SHARE) на тему Форензике информационог ратовања биће одржано у четвртак 27.12. од 18 часова у креативном центру ПРОСТОР, Београдска 11, Петроварадин (Нови Сад).

Посети предавање!

Кроз колико филтера информација пролази од реалности до примаоца? Ко све утиче на канале кроз које се информације преносе? Ко је власник инфраструктуре и како се различите дигиталне платформе могу користити као ратно оружје? Да ли интернет памти све и како истражити сајбер нападе? Ово су питања на која ће одговоре дати форензичар и директор SHARE CERT-a (Computer Emergency Response Team) Андреј Петровски у четвртак 27.12. од 18 часова.

„На овом догађају ћемо причати о ратовању где су лајкови и шерови муниција, а троловање главна стратегија. Причаћемо о рату чији су победници Доналд Трумп и Бреxит, о рату пропагандом и информацијама. Отворићемо многа питања, а до неких одговора можда дођемо заједно.“, најављује предавач Андреј Петровски.

Андреј Петровски магистрирао је у области дигиталне форензике и тренутно је директор SHARE CERT-a (Computer Emergency Response Team) који помаже новинарима, медијима и организацијама цивилног друштва да постану отпорнији у дигиталном окружењу. Осим тога, SHARE CERT пружа правну и техничку помоћ у случајевима сајбер напад. Петровски се бави истраживањем интернетских феномена и стварање мултимедијалних садржаја са мултидисциплинарном групом људи окупљених око SHARE Lab (labs.rs).

SHARE Фондација је непрофитна организација основана 2012. године како би унапредила људска права и слободе на интернету и промовисала позитивне вредности отворене и децентрализоване мреже, као и слободан приступ информацијама, знању и технологији.

Програм је реализован у оквиру пројекта „Покрени промену, буди промена“ у сарадњи са Омладинском престоницом Европе Нови Сад (ОПЕНС 2019).

Leave a comment