Манифестација “Дани математике у Новом Саду” почиње у СРЕДУ, 12. ДЕЦЕМБРА У 13 САТИ, у Ректорату Универзитета у Новом Саду. Посетиоци ће у оквиру Четвртог СИМПОЗИЈУМА “САВРЕМЕНИ ПРОБЛЕМИ МАТЕМАТИКЕ” чути четири предавања наших врхунских математичара: др Милоша Курилића (ПМФ, Нови Сад), др Зорана Петрића (Математички институт САНУ), др Марка Недељкова (ПМФ, Нови Сад) и др Silvie Ghilezan (ФТН, Нови Сад).

Посети манифестацију!

Предавања су намењена математичарима, професорима, наставницима, студентима и амбициозним средњошколцима-матурантима.

У ЧЕТВРТАК, 13. ДЕЦЕМБРА, СА ПОЧЕТКОМ У 13 часова, у Гимназији “Јован Јовановић Змај” професор др Ђура Паунић ће одржати предавање „ВЕЛИКА ФЕРМАОВА ТЕОРЕМА – 25 ГОДИНА ОД ДОКАЗА“.

Програм манифестације се наставља у СУБОТУ, 15. ДЕЦЕМБРА, на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Изложба плаката средњошколаца под називом „МАТЕМАТИЧКА ГАЛЕРИЈА” је ове године
посвећена вези између математике и уметности, и може се посетити од 9 часова. Додела награда ауторима најбољих плаката је у 12 часова, у Амфитеатру 1 ПМФ у Новом Саду.

У оквиру „НОВОСАДСКОГ МАТЕМАТИЧКОГ СЕМИНАРА“, који је акредитован код Завода за унапређивање образовања и васпитања, почиње у суботу у 9 часова. Пријављени учесници ће пре подне имати прилике да слушају предавања професора др Драгана Машуловића, др Бориса Шобота, др Петра Ђапића, др Синише Црвенковића и др Ђурђице Такачи. Поподне је резервисано за радионице семинара. Радионице воде професори који имају дугогодишње искуство у средњошколској настави математике: Каја Маричић, Сандра Томашевић, Љубица Дејановић и Мирјана Јовановић.

Програм се завршава скупштином Друштва математичара Новог Сада. Организатори манифестације „Дани математике у Новом Саду” су Природно-математички факултет у Новом Саду, Друштво математичара
Новог сада и Српско научно математичко друштво.

Leave a comment