Након свеганог отварања и изложбе у Галерији Матице српске, модне ревије младих неафирмисаних креатора у дворцу Еђшег, Serbia fashion week преселио се у Мастер центар Новосадског сајма.

Fashion week на Новосадском сајму

Ревијални део отвориле су креаторке Мира и Бoжица Цветковић представнице свог бренда под називом MB CONTUR.  Дизајнерка и новинарка РТС-a, Силвана Тошић, представила се етно колекцијом која је била инспирисана ручним радом. На последњој ревији у ревијалном првом блоку, млада дизајнерка Јована Радовановић поделила је своје креације испред бренда Jovanka Radovanovic Couture.

Након првог ревијалног блока уследила је ревија црногорске дизајнерке, Едите Ниманбегу Баровић, чија је ревија била инспирисана вилама и бајкама. Према реакцији публике, најснажнији утисак оставила је ревија руске дизајнерке, Кристине Минникхановен, и њеног бенда Кхан. Њена колекција била је упечатљива како по одећи тако и по изгледу модела који су носили перике са интензивном шминком док је одећа била јаких земљаних тонова са цветним дезенима.

Разни креатори представили су своје креације.

Дизајнерка Наташа Бодизорић, испред свог бренда Cristoneti couture, представила се публици креацијама које су мешале кожу, тил, свилу. Наташине креације биле су  женствене и сексипилне а љубичаста боја играла је главну улогу на моделима.

За крај, представили су се они најбољи, Марија Шабић и Бошко Јаковљевић. Бошко је користио две тотално супротне креације, једна је била младалачка дизајнирана за бренд Factory док је друга доста строжија и елегантнија, дизајнирана за бренд Martini Vesto. Динамична музика у позадини и опуштеност модела оставили су јак утисак.

 

Маријине хаљине одисале су гламуром и елеганцијом. Већина комада било је црне боје. У једној од Маријиних хаљина прошетала је и Оливера Балашевић.

Између осталих, на Fashion Week-u се, са својим креацијама, представио и Бошко Јаковљевић

Модни креатор, Бошко Јаковљевић, за Омладинске новине каже којим путем млади треба да иду до остварења својих снова.

Бавите се стварима које волите и радите најбоље што можете. Оно што креирате, носите и правите говори о вама. Мода без живота не може а ни живот без моде. Млади су данас обавештени и успевају да упореде оно што се нуди на тржишту са својим животним стилом. Ствари које су у тренду су најближе да буду кич. Пазите на то. Али и даље будите своји па макар то било и кич. Све је то мода.

Serbia Fashion Week трајаће до недеље, 25. новембра. До краја недеље моде очекује нас мноштво како домаћих тако и иностраних креатора.

Ивана Кордић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment