Kapuera Angola  Нови Сад организује својеврсни Фестивал афро-бразилске културе један од великих догађаја везаних за промоцију афробразилске културе у Новом Саду и Србији од 13. до 15. новембра 2018. године.

Фестивал афро-бразилске културе

Све активности ће се одржавати у просторијама прве Академије Kapuera Angola  у Новом Саду у улици Прерадовићева 9, Петроварадин. Велика нам је част да овом приликом, по први пут у Новом Саду угостимо сјајног мајстора Кабела (Mestre Cabello).
Фестивал афро-бразилске културе је јединствени спортско-културни догађај у организацији Kapuera Angola Нови Сад који окупља љубитеље капуере и бразилске културе из Новог Сада и Србије. Сврха догађаја је промоција традиционалне бразилске културе, у коју спадају и Капуера Ангола али и други облици културног наслеђа Бразила. Учесници добијају прилику да се упознају са афро-бразилском вештином, капуером, уз великог мајстора ове вештине, Мајстора Кабела као и друге познате гостујуће професоре.
Фестивал Афро-бразилске културе такође нуди промотивне тренинге Капуере Анголе за децу и одрасле:
Промотивни тренинзи Kapuera Angola за децу узраста од 2 до 5 година ће се одржати у уторак 13. новембра 2018. у времену од 18.00 до 19.00 часова у просторијама Академије Капуере Анголе Нови Сад у улици Прерадовићева 9, Петроварадин.
Промотивни тренинг Kapuera Angola за одрасле ће се одржати у четвртак 15. новембра 2018. у времену од 18.00 до 19.00 часова, такође у просторијама Kapuera Angola  Нови Сад у улици Прерадовићева 9, Петроварадин.
Шта је Kapuera Angola Нови Сад?
Основан је под тим називом 2015. године од стране Владимира Ракића, који се овом вештином бави од 2004. године. Kapuera Angola Нови Сад је усмерен на промовисање бразилске културе кроз капуеру Анголу. Основа нашег рада је капуера као култура, фолклор, покрет, плес, борба, рекреација, филозофија живота и забава. Практиковање и ширење Kapuera Angola  и других типичних облика афро-бразилске културе представљају медијум којим подстичемо културну размену охрабрујући учешће свакога без ограничења у годинама и полу.
Контакт информације
Владимир Ракић тел: 064/ 1522437 емаил: capoeira.angola.novisad@gmail.com
Више информација о Фестивалу можете погледати на нашој Фацебоок страници 

 

Leave a comment