7. новембра у 20 часова у Areni Cineplex премијерно ће бити приказан филм Оно што нас не убије. Током извлачења добитника, посетиоце премијере очекују поклони из филма – несесери са бочицама за парфем и огледалцем, УСБ наставци за све типове телефона, као и истоимена књига. Карте су у продаји на благајнама Areni Cineplex.

Филм Оно што нас не убије

Филм је екранизација четврте књиге која носи назив ОНО ШТО НАС НЕ УБИЈЕ која је наставак Миленијум серијала (Мушкарци који мрзе жене, Девојчица која се играла ватром и Куле од карата).
Дејвид Финичер, редитељ првог филмског наслова, овај пут је преузео улогу извршног продуцента. У овом наставку се максимално трудило да се задржи аутентичност књиге, што се види по много већој заступљености шведских глумаца и екипе филма.
У филмској верзији култни лик Лизабет Саландер игра глумица Клер Фој, а Микаела Бломквиста шведски глумац Свевир Гуднасон. У филму се појављује и босанкса глумица Андреја Пејић, јавности позната као најпознатији светски трансродни модел.
У филму ОНО ШТО НАС НЕ УБИЈЕ пратимо Лизбет Саландер која спашава недужне жене од насилних мушкараца и исправља неправду. Ухваћена у мрежу криминала и злочина суочава се састаром породичном тајном. Кроз радњу филма сазнајемо једну породичну тајну и упознајемо две потпуно различите жене. На момент помишљамо да је Лисабет у својим спасилачким походима заборавила да спасе једну јако битну особу, своју сестру, али ствари нису онакве како изгледају на први поглед.
У откривању истине помаже јој новинар Микаел Бломквист. Страх, напетост и нове претње с којима се суочавају ће приморати бескомпромиснога ловца на истину и генијалну ексцентричну хакерку на опасну игру.Лизбет Саландер је снажна жена, која наилази на много препрека, на тренутке нам се чини да губи, али увек наставља даље ка остварењу својих циљева. Саму радњу филма описује велики број акционих сцена и аутомобилских трка. Сви глумци су у току снимања филма били у одличној физичкој форми да би заједно са каскадерима реализовали све оно што прича од њих тражи.

Књига ОНО ШТО НАС НЕ УБИЈЕ у Америци је остварила статус бестселера, а код нас се књига са филмским корицама може купити у књижарама издавачке куће Чаробна књига.
Трејлер.

 

 

Leave a comment