Пред нама је једанаесто издање Serbia Fashion Weeka које ће се одржати од 21. до 26. новембра. Као и до сада, национална Недеља моде понудиће неколико корисних семинара и панел дискусија на којима ће говорити утицајни професионалци из Србије, али и гости из света, док ће на ревијама бити приказане колекције за сезону пролеће/лето 2019.

Serbia Fashion Week

Део богатог програма  Serbia Fashion Weeka  организује у сарадњи са Европском престоницом културе 2021. На свећаном отварању које је заказано за 21. новембар у 18 часове у Галерији Матице српске представиће се академска сликарка Иванка Јефтовић изложбом своје колекције ,,Сећање, туга и лепота“ за коју је инспирацију пронашла у српској војној униформ и опреми. Овом поставком СФW даје свој допринос обележавању стогодишњице Великог рата и присаједињења Војводине Србији.
Поред бројних ревија Serbia Fashion Weeka и овога пута пружа разне едукативне радионице, а одржаће се и трибина о студирању модног дизајна у Италији, где ће сви заинтересовани имати прилику да сазнају какви су услови за упис и све што их занима о студијама ван наше земље.

На једанаестом издању једине лиценциране Недеље моде у Србији и највећој модној манифестацији у југоисточној Европи, ревијама у Мастер центру Новосадског сајма публици ће се представити наши најбољи креатори попут Марије Шабић, Сузане Перић, Бате Спасојевића, Бошка Јаковљевића, Наташе Жупац, Милице Тричковић и многих других дизајнера, али ће своје колекције приказати и млади аутори како из наше земље, тако из региона и света. Међу учесницима биће и освежења – младих креатора који ће се први пут представити на Serbia Fashion Weeka и који ће бити право изненађење за све посетиоце. Нову колекцију приказаће и српској публици добро познати дизајнер Емерик Франсоа, официјелни члан Федерације високе моде Француске и потпредседник Serbia Fashion Weeka. Први пут на националној Недељи моде учествоваће и признати српски модни креатор Игор Тодоровић. Поред домаћих аутора, своје колекције представиће и гости из Русије, Италије, Малте, Француске, Словеније, Црне Горе…

Цела манифестација биће окончана свечаним уручењем награда 26. новембра у велелепном здању – дворац Еђшег. Највећу недељу моде у нашој земљи и региону употпуниће бројне активности, изложбе, као и музички наступи које ће допринети да предстојеће издање Serbia Fashion Weeka посетиоцима заувек остане у најлепшем сећању.
Улазнице за Serbia Fashion Weeka могу се набавити на свим продајним местима Gigs Tixa или онлине путем сајта.

Leave a comment