Хакатон је двадесетчетворочасовно екипно такмичење у креирању апликације на задату тему које ће се одржати на Електронском факултету 9. – 11. новембра 2018. године.

Пријави се!

Тема је непозната учесницима пре самог почетка такмичења, и биће саопштена на свечаном отварању Хакатона. Као главни циљеви Хакатона јесу подстицање иновативности, креативности и могућности да млади људи стекну непроцењљиво искуство рада у тиму и под притиском, с обзиром на то да је потребно за 24х створити оригиналну апликацију, која ће заинтересовати широку групу корисника и имати адекватну примену. Прва три тима по одлуци стручног жирија, поред богатог искуства, са овог такмичења одлазе и са неком од вредних награда.

Пре и после такмичења организују се и занимљива предавања. Сваки од тимова добија сопствену просторију за рад опремљену додатним мониторима и таблом, као и приступ Интернету преко факултетске мреже. Поред тога, такмичарима су на располагању и посебне просторије за оброке, забаву и одмор.

Пропозиције такмичења
Тим
Право на учешће добиће 8 тимова са по 4 члана. Окупите своје другаре, колеге, познанике који имају одговарајући ниво знања из области рачунарства и програмирања. Након тога попуните апликацију за учешће и уколико задовољите критеријуме жирија добићете прилику да показите своје вештине, умећа и иновативне идеје. Циљна група на Хакатону су студенти.

Тема
Тема ће бити позната на дан такмичења. Тимови ће добити све неопходне информације и биће упознати са задатком. Тема је опшег типа и може бити из било које области. Теме које су биле на претходним СИЦЕФ Хакатонима су апликација за побољшење услова студирања, апликација за помоћ избеглицама и апликација која комбинацијом више извора података креира додатну вредност.

Технологије
Такмичарима се пружа могућност да одаберу технологије и развојно окружење у ком желе да раде. Неопходно је само да одговорите на задату тему.

Критеријуми
Иновативност, значај, употребљивост, методологија, оптималност, презентација, испуњеност циљева задатих на почетку…

Оцењивање
Професори са Електронског факултета, представници компанија и представник СИЦЕФ-а ће надгледати и проверавати у току трајања такмичења радове такмичара и по завршетку Хакатона ће проценити квалитете сваког пројекта појединачно и донети коначну одлуку о најбољим.

Време израде апликације и ресурси
Такмичарски део Хакатона је 24 часова. У оквиру тима, чланови распоређују сами своје време и обавезе на изради пројекта. Такмичари су у обавези да обезбеде рачунаре на којима ће радити док ће имдодатни монитори и интернет бити обезбеђени. Такође обезбеђене су и посебне просторије за сваки од тимова као и 3 заједничке у које спадају Fun Room, Food Room i Rest Room.

Награде
Награде за сваког члана екипе:

I место – Sony Playstation 4 + 4 ACME On-Ear HeadPhones
II место – MS THUNDER Механичке тастатуре
III место – SanDisk ССД

Пријава
Пријаве су отворене до 1. новембра на овом линку. Позивамо све заинтересоване такмичаре да се пријаве и стекну нова пријатељства, знања и искуства!

Извор: Najstudent.com

Leave a comment