Независна регионална културна организација Hartefakt, расписала је конкурс за најбољи савремени драмски текст.

Конкуриши!

Овогодишњи жири
Чланови жирија овогодишњег конкурса су истакнути регионални стручњаци у области позоришног стваралаштва – Жанина Мирчевска, овогодишња председница жирија, драмска ауторка из Словеније, вишеструко наградјивана драматуршкиња и професорка на Факултету драмских уметности у Скопљу, Биљана Србљановић, драматуршкиња и редовна професорка Факултета драмских уметности у Београду и Албан Укај, позоришни и филмски глумац, чији је последњи филм Брак ове године номинован за Оскара у категорији најбољег страног филма са неенглеског говорног подручја.

Награда
Жири ће донети одлуку о победничком тексту, за који је предвиђена новчана награда у износу од 400.000 динара, као и премијерно извођење драме у продукцији Хартефакта у неком од регионалних позоришта.

Жири ће, такође, и објавити ужи избор од пет најуспешнијих драмских текстова које ће Хартефакт објавити у електронској форми.

Право учешћа на конкурсу имају само оригинални, до сада необјављивани и неизвођени радови.

Опште информације
Хартефактов конкурс постао је препознатљив како у стручној, тако и у широј културној јавности, а бројни награђени текстови су касније освојили и водеће регионалне фестивалске награда и афирмисали њихове ауторе и ауторке у водеће позоришне људе региона.

Начин и рок пријаве
Пријављивање на овогодишњи конкурс врши на следећи начин: Слањем одштампане, непотписане копије текста у једном примерку са шифром, слањем затворене коверте са решењм шифре (име и презиме, адреса, град, држава, контакт телефон, е-маил адреса), као и слањем CV-а са непотписаном копијом текста у пдф формату (идентичну са послатим примерком) на адресу:

ХАРТЕФАКТ (за конкурс)

Булевар краља Александра 82/6

П. фах 16

11 111 Београд, Србија .

Конкурс је отворен до 29. октобра 2018. године, а жири ће објавити своју одлуку 16. децембра 2018 године.

Више информација можете сазнати овде.

Извор: iSerbia

Leave a comment