Форум за одговорно пословање и Смарт колектив позивају све организације, компаније и појединце који спроводе волонтерске активности да се пријаве на конкурс за Националну награду за волонтирање.

Да ли желиш да волонтираш и стекнеш нова искуства?

Волонтерски рад јача заједничке вредности и солидарност у заједници, повезује људе различитих националних и социјалних статуса и пружа могућност за изградњу бољег и инклузивнијег друштва. Волонтерски рад чини разлику у животима људи – како оних којима је помоћ потребна, тако и оних који је пружају. У том контексту, Награда за волонтирање додељује се с циљем да ода признање организацијама и појединцима који су посветили своје време и вештине унапређењу живота других људи.

Кроз Националну награду за волонтирање биће награђени различити облици волонтирања који су реализовани у претходних годину дана на територији Републике Србије, и то:

  • Најбоља волонтерска акција коју су организовале организације, јавне институције или неформалне групе са циљем да мобилишу што већи број волонтера и допринесу бољитку у својој локалној заједници;
  • Програм дугорочног волонтирања намењен организаторима волонтирања који дугорочно ангажују волонтере у својим организацијама како би допринели конкретним циљевима и иницијативама;
    Програм корпоративног волонтирања намењен компанијама које омогућавају својим запосленима да допринесу неком друштвеном циљу уз подршку компаније, било да улажу време, вештине или специфична знања;
  • Волонтер године – за изузетан допринос појединца приликом реализације волонтерских активности који је својим радом и пожртвованошћу допринео значајним унапређењима у животима људи којима је посветио време.

Конкурс је отворен до 2. новембра 2018. године. Конкурсна документација може се преузети на сајту Форума за одговорно пословање на адреси odgovornoposlovanje.rs.

О добитницима награде одлучиваће жири састављен од представника државних институција, компанија, пословних удружења, невладиних и међународних организација. Награде ће бити уручене на догађају која ће се одржати на Међународни дан волонтера, 5. децембра 2018. године.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment