Заједница Python Belgrade ове јесени у Београду организује прву PyCon Balkan 2018 конференцију на којој ће нашироко бити речи о овом програмском језику. Конференција ће бити одржана од 16. до 18. новембра у Хилтон хотелу.

Можда је ово конференција за тебе!

PyCon Balkan конференција је настала као логичан корак више и наставак редовних месечних окупљања београдске Python заједнице. Први меетуп је организован 2015. године, а данас ова заједница има 1400 чланова, међу којима је велики број младих и талентованих тинејџера и студената. На овим окупљањима се показао и тренд да девелопери, који су вешти у коришћењу других програмских језика, присвајају  Python због његових јединствених особина и разноврсних могућности примене.

Како би удовољили потребама ове брзо растуће заједнице организатори су меетупе подигли на виши ниво организовањем конференције, са циљем да се помогне регионалној Python заједници, као и да се омогући проток информација и размена знања између искусних међународних стручњака и локалних ентузијаста.

Теме
PyCon Balkan конференција ће покрити велики број тема које су везане за програмски језик Python, нарочито оне о којима није било речи на великој сцени на Балкану или се није превише улазило у детаље.

С обзиром на то да ће покрити широки опсег тема, конференција ће трајати три дана и састојаће се од разговора, панел дискусија, туторијала, радионица и других едукативних и нетwоркинг активности. Теме које ће бити покривене на овој конференцији ће бити прилагођене различитим нивоима вештина и интереса посетиоца.

Конференција ће бити одржана на енглеском језику.

Више информација о PyCon Belgrade 2018 конференцији доступно је на сајту догађаја.

Предавачи
Предавачи и говорници на конференцији PyCon Balkan ће бити експерти у области Python и стручњаци из ИТ индустрије.

Организатори су за сада потврдили да ће на конференцији учествовати два кеyнотепредавача, а то су: Дејвид Крејмер (CEO, Sentry) и Расел Кит-Маги (Django core developer).

Карте
Конференција PyCon Balkan 2018 ће бити одржана у Хилтон хотелу од 16. до 18. новембра, а сви заитересовани посетиоци имају прилику да овде купе еарлy бирдкарте, које су пре неколико дана пуштене у продају.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment