Smart City Education Inicijative и Friedrich Naumann фондације за слободу организују други Smart City фестивал од 19 до 21. октобра у Београду.

 

Волонтирај и ти!

Позивамо вас да будете волонтери на Smart City Festivalu 2018 (#SCF18), заслужни за успех овог догађаја и гостпримство преко 2000 посетилаца током три дана интерактивног програма.

Централни програм фестивала се одвија у Дому омладине Београда. Сазнаћемо како ће изгледати градови будућности на основу успешних прича из 10 градова света са преко 80 водећих актера на пољу урбаног развоја, технологије, политике, академије и бизниса из целог региона и света.

Нека од задужења где је потребна помоћ волонтера, односно В А Ш А помоћ:

– Дочек говорника на аеродрому

– Трансфер са аеродрома до хотела и обрнуто

– Спровођење говорника од хотела до Дома омладине

– Протокол за званичнике: представнике институција Владе Републике Србије, Града Београда, локалних самоуправа и дипломатског кора

– Припремање акредитација и поклончића за посетиоце

– Дочек посетилаца на инфо пулту, подела акредитација

– Усмеравање публике, говорника и званичника кроз простор Дома омладине Београда између и током сесија; асистирање публици и говорницима у салама током сесија

– Помоћ ресторанском особљу у постављању хране и освежења непосредно пре ручка и кафе пауза; усмеравање посетилаца током паузе за ручак и кафе пауза

– Помоћ техничкој служби у случају изненадних ситуација са продукцијом, звуком, расветом.

Сви волонтери биће подељени по сменама и унутар одређених тимова: тим за говорнике, протокол, акредитације, логистика, техничка подршка, и слично. Свим волонтерима биће обезбеђен оброк и освежење током смене.

Недељу дана пре почетка фестивала волонтери ће бити у обавези да похађају тренинг у Дому омладине Београда – Македонска 22 да би се упознали са тимом Фестивала, простором где ће радити, осталим колегама и да би договорили тачна задужења и смене. О тачном термину тренинга волонтери ће бити благовремено обавештени мејлом.

По завршетку фестивала волонтери ће добити сертификат о учешћу на Smart City Фестивал-у и биће организована журка за њих.

Пријавите се за учешће на волонтирању на овај мејл: Jelena.Bubanja@fnst.org или број телефона 062/777-443 до 13. октобра.

Потребно је да напишете у 200 речи одговоре на ова два питања: зашто желите да волонтирате на Smart City Фестивалу? Каква претходна искуства имате у волонтирању, студентским организацијама и/или омладинском активизму?

Видимо се на на Smart City Фестивалу -у 2018 од 19-21. октобра.

Leave a comment