Након велике међународне трке на Петроварадинској тврђави у јулу, Бициклистички клуб “Нови Сад” овог викенда организује нову, етапну трку планинских бициклиста “Salcano- Kyocera MTB Cup Novi Sad” на Фрушкој Гори.

Старт трке је у петак!

Старт прве етапе је у петак 12. октобра у 11 сати испред хотела “Ceptor” на Андревљу.
Трка је иначе у званичнм каледару UCI (Светска бициклистичка унија), те доноси велики број бодова за светску UCI ранг листу, што је једна од највећих атрактивности. Такође трка је и у оквиру квалификација за Олимпијске игре у Токију 2020. године.
Организатори кажу да је стаза иста и за жене и за мушкарце. Трка се вози три дана, победник је онај такмичар који у три дана има најмање време. Трка изискује физичку припему, припрему бицикла, техничку и логистичку подршку механичара и тренера, али свакако и тактику самих такмичара. Прва етапа је 13 километара, друга је трка кратког круга око хотела Цептор, а трећа олимпијски крос круг дужине око 4 км. Старт 3. завршне етапе је у недељу 14. октобра у 11 сати, испред хотела Цептор. Ове године трка се вози у класи 2 односно С2 која победнику доноси 80 бодова. Учествују бициклисти из Швајцарске, Француске, Чешке, Белорусије, Словачке, Велике Британије и наше земље.
Бициклистички клуб “Нови Сад” је од 2014. до данас организовао и шест етапних трка које су у календару светске бициклистичке уније UCI (Светска бициклистичка унија). У претходним издањима такмичари су били и светски прваци као што су Симон Андреасен и Јана Беломојна, а такође у Новом Саду тркао се и велики број европских и националних првака.

 

Leave a comment