Тродневни догађај осликавања ОПЕНС кампера завршен је на новосадској плажи Штранд, на платоу испод Моста СЛободе. Овог викенда, на различитим локацијама у граду, млади новосадски графитери који су победили на ОПЕНС-овом конкурсу, осликавали су стране ОПЕНС кампера који ће наредне године бити окосница бројних активности и програма Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019.

Завршено осликавање!

“Позивамо младе да се укључе у све наше активности. И не само то, већ да они сами буду иницијатори догађаја, програма, пројекта и сличних активности које желе у свом граду. Зато смо и покренули конкурс, са жељом да младим графитерима у Новом Саду пружимо прилику да оставе траг на камперу који ће обићи регион и државу током наредене године у склопу наших програма, али и да цео тај чин некако поделимо са Новосађанима. Зато нам је и драго што се читав град заиста одазвао акцији и пре свега дружењу читавог викенда,” објашњава портпаролка ОПЕНСа, Ивана Милорадов.

Протеклих месеца дана, на ОПЕНСовом сајту био је организован конкурс у ком су се надметали млади новосадски графитери. Међу графитерима са највише гласова публике, жири је одабрао три најбоља. Филип Стефановић, Алекса Јовановић и Јован Лучић победници су конкурса.

„Желео сам да искористим прилику да покажем шта знам. Титула Омладинске престонице Европе је велики рефлектор на све младе у Новом Саду и јако је добро што можемо у својим сферама интересовања да је искористимо. Ја бојим град на овај начин и много ми је драго што сада имам прилику да будем део нечег већег, трајнијег и нечега што је за мој град“, каже један од графитера, двадесеттрогодишњи Филип Стефановић.

“Доста ми значи што сам добио прилику од ОПЕНС организације уз коју добијам и заиста велику промоцију и даљу сарадњу. Био ми је ово супер викенд. И претходна два дана сам био овде док су друга два момка осликавала, да их подржим, а добро је што су и они били ту за мене данас,” каће последњи графитер, Јован Лучић.

ОПЕНСов кампер, већ наредне недеље биће Омладински клуб на точковима, те ће са активностима Омладинског клуба ОПЕНС бити у кампусу Новосадског универзитета. Наредних седам дана, свакога дана од десет часова ујутро, ОПЕНСови волонтери ће са различитим играма и информација о ОПЕНС програмима боравити у кампусу, са активностима бесплатним за све студенте.

Leave a comment