5+1. Новосадски фестивал занатског пива биће одржан у простору SKCNS Фабрика и у клубу The Quarter, 5. и 6. октобра 2018.

Посети фестивал пива!

Током два дана фестивала, чији програм почиње већ од 15 часова и траје до 1 после поноћи, представиће се велики број излагача на чијим ћемо штандовима имати прилику да пробамо оригинална и квалитетна пива различитих стилова (Pale Ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison…).
Фестивал нуди и занимљива предавања на тему занатског пиварства, када ћете моћи да ступите у контакт са пиварима који праве најбоља пива у региону и учествујте у грађењу и ширењу културе занатског пива на овим просторима.
Пратећи програм фестивала чине музички програм, предавања и радионице. Посетиоцима омиљени кутак остаје на истом месту – food corner ће понудити праве укусе који се слажу са craft пиварском културом, а са посебним задовољством најављујемо и традиционални Homebrewing corner где можете да се дружите са кућним пиварима и бесплатно дегустирате њихова пива док трају залихе, док ће музички део програма обојити бројни бендови и ДЈ-еви: Милаћопезо (НС), Бранимир и Непријатељи (НС), Антидепресив (КИ), Night Train (НС), Dee Jay Minya Ramone (НС), DJ Djura (НС) и DJ Dirty (НС).
И ове године пивопије ће уживати у најразличитијим укусима пива бројних излагача као што су DOGMA, SINDIKAT, 3BIR, TRON, BLACK TURTLE, BRAUHAUS, KABINET, KORS, KUM, ZEBREW, KRUGHER & BRENT, VRAČ, RAVANGRAD, NOVOSADSKA ZANATSKA PIVARA, PREMIER, kao i PIVDžAN, TABUBU i PATULjAK, који ће премијерно представити своја пива.
Излагачи ће се борити за титулу најбољег пива фестивала а публика ће имати прилику да учествује у анкети чији ће резултати гласања бити приказивани на сваких сат времена током трајања фестивала. Поред анкете публике, у арбитражи ће учествовати и комисија састављена од стручњака из региона који ће у току фестивала прогласити победника.
Куповина пива на фестивалу врши се искључиво фестивалским новцем – ваучерима. Фестивалски новац ће бити у апоенима 10, 20, 50, 100, 200 и 500. Сваки посетилац ће на самом фестивалу моћи да купи ваучере са којим ће после моћи да купује пиво од излагача и храну у оквиру фестивалске зоне. Посетиоци би требало да искористе све ваучере јер рефундација неискоришћених ваучера није могућа. Ваучери са прошлог издања фестивала неће важити на предстојећем. Цену пива на самом фестивалу одређују излагачи.
Једнодневне улазнице по промотивној цени износе 300 динара, док ће на дан фестивала износити 500 динара, уколико до тада не буду распродате. Комплет улазница за оба дана у претпродаји износи 500 динара. Уз сваку купљену улазницу, на самом фестивалу добијате фестивалску часу у коју можете сипати пива и уживати у великом избору пива бројних занатских пивара из Србије и региона. Улазнице се могу набавити путем Гигстиx продајне мреже. Број улазница је ограничен.
У грађењу и ширењу културе занатског пиварства на овим просторима, Фестивал су подржали пријатељи Сладара Малтинеx, Компанија Noack & Co и АД Петровац.
Он-лине формулар за акредитацију новинара.

Leave a comment