Истакнути представници светске дизајн сцене Patrick Thomas – графички уметник и дизајнер из Берлина и Mitch Paone – оснивач и креативни директор ДИА Студија из Њујорка биће део овогодишње јубиларне 10. ПДП конференције која ће у Новом Саду бити одржана од 11. до 14. октобра!

Посети конференцију!

Заинтересовани ће имати прилику да присуствују предавањима и погледају изложбе Spassky Fischera из Париза, Милоша Ракојвића Sholim-a из Београда и Constantina Демнера из Студио Еластика из Беча и других аутора из Велике Британије, Холандије, Босне и Херцеговине.

ПДП конференција биће одржана на више локација у Новом Саду. Сви заинтересовани имаће прилику да присуствују предавањима и радионицама у дворцу Еђшег, у Студентском културном центру Фабрика као и да учествују на радионицама у Културном центру Лаб или погледају изложбе у изложбеном павиљону Ректората Универзитета у Новом Саду. То наравно није све – најаве осталих учесника и изложби следе ускоро!

ПДП (Print, Design, Photography) је конференција креативних медија која већ десет година окупља дизајнере, фотографе и друге визуелне ствараоце са циљем да путем предавања, радионица и изложби едукује публику у областима креативних медија, као и да путем конкурса промовише рад студената и младих аутора.

Тема овогодишње конференције је ИНЦИДЕНТ кроз коју ће учесници и публика заједно истраживати феномене, критеријуме и катализаторе успешности. ИНЦИДЕНТ има за циљ да покаже да успех не долази брзо и лако, али да је покушај да се дође до њега највредније искуство. Кроз забаван и благо дисонантан начин, 10. ПДП конференција ће усмерити своје активности на то да младим људима покаже да се нове ствари дешавају и да је могуће оформити домаћу дизајн сцену која ће бити једнако снажна као сцене других релевантних земаља.

Овогодишњи четвородневни мултидисциплинарни програм обухватиће предавања, радионице, аудио-визуелне перформансе и представљање аутора и радове са овогодишњег конкурса. Као и до сада, улаз на ПДП конференцију је у потпуности бесплатан за све посетиоце.

Више од 90 младих ће имати прилику и да учествује на радионицама које ће држати Mitch Paone; Patrick Thomas;  професор на Факултету за медије и комуникације у Београду, Мане Радмановић и уметницки директор из Риге Павел Кедицх. Детаљан опис радионица налази се на овом линку. Број учесника на радионицама је ограничен и потребно је попунити пријаву на званичном wеб-сајту ПДП конференције.

ПДП конференција се организује уз подршку Министарства омладине и спорта, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског секретаријата за културу, Градске управе за спорт и омладину Нови Сад, Департмана за графичко инжињерство и дизајн ГРИД Факултета техничких наука у Новом Саду, ОПЕНС 2019 – савеза удружења Омладинске Престонице Европе Нови Сад и Фондације “Нови Сад 2021-Европска престоница културе”.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment