Музичким наступом Тање Јосић, званично је затворен 16. Међународни филмски фестивал Ухвати филм, који се одржао од 24. до 30. септембра у Културном центру Новог Сада, у организацији КАО Парнас.

Ухвати филм!

По први пут у историји Фестивала, два филма добила су Награду за најбољи филм фестивала: играни филм Бориа, редитеља Родион Доброкхотова из Русије и анимирани филм Ловац на таленте, аутора Јосé Херрера из Шпаније. Филм Додир на бол, српског редитеља Хаџи-Александар Ђуровиц́а, освојио је чак две награде: Награду за најбољу режију и Награду за најемотивнији филм. За најбољи сценарио проглашен је филм из Индије Глас тишине, редитеља Дебрај Наија, а Награда за филм који мења перспективу отишала је турском филму Наставимо са курсом, редитеља Суат Октаy Сеноцака.

Током седам фестивалских дана, публика је уживала у богатом уметничком и филмском програму, које повезује тематика инвалидности. Приказано је укупно 36 филмова из 22 земље света, одржане 3 трибине, 3 изложбе, 2 музичка наступа, 2 креативне радионице и представљано 2 књиге.

Овогодишњи Фестивал подржало је Министарство културе Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и ЕРСТЕ банка.

 

Leave a comment