Проактиван/а си? Занима те тема социјалног предузетништва? Желиш да стекнеш искуство у организацији догађаја? Желиш да стекнеш нова и значајна познанства?

Волонтирај!

Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) – пројекат Подстицање запошљавања младих и Смарт колектив те позивају да се придружиш нашем организационом тиму који је задужен за овогодишњу конференцију Дан социјалних предузећа: подстицање запошљавања младих кроз социјално предузетништво посвећену социјалном предузетништву, која ће бити одржана 16. октобра у Комбанк Дворани.

Тражимо тим волонтера заинтересованих да се професионално усавршавају, који ће пружити логистичку подршку конференцији и преузети низ одговорних задужења.

О чему се ради?

Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ и Смарт колектив организују конференцију о социјалном предузетништву и подстицању запошљавања младих у Србији, која ће се одржати 16. октобра у Београду. На конференцији ће бити представљени први резултати програма за подстицање запошљавања младих, у ком учествује 21 социјално предузеће из Србије. Поред досадашњих резултата, биће представљени и највећи изазови са којима се социјална предузећа свакодневно сусрећу, а учесници конференције ће имати прилику да се укључе у дискусију о решењима за превазилажење ових изазова. Социјална предузећа која су део пројекта Подстицање запошљавања младих ће представити рад својих предузећа и своје производе у оквиру Града социјалног предузетништва. Конференција окупља представнике из јавног, цивилног и приватног сектора, са циљем да заједно дођу до потенцијалних решења на изазове социјалних предузетника. Поред главног дела програма, учесници ће присуствовати и проглашењу победника у оквиру програма Социал Импацт Аwард, у ком су млади друштвени иноватори учествовали са својим идејама за боље друштво.

Зашто да се пријавиш?
Као део нашег тима имаћеш прилику да научиш више о социјалном предузетништву, зашто је оно важно и какво је тренутно стање у Србији. Поред тога, стећи ћеш вредно професионално искуство у организацији догађаја, радећи заједно са динамичним тимом стручњака са вишегодишњим искуством у овој области.

Шта добијаш?
Изабрани волонтери ће пред догађај проћи радионице на којима ће се упознати са концептом социјалног предузетништва. Након теоријског увода бавићемо се организационим аспектима самог догађаја.
Имаћеш прилику да сарађујеш са динамичним тимом креативних људи и обогатиш своје професионално искуство.
По завршетку нудимо потврду о обављеном волонтерском ангажману.

Која је твоја улога?
Волонтерске позиције су хостинг, логистика, извештавање и комуникација. Изабрани волонтери ће добити детаљне брифове о својој позицији.

Важни датуми
1. Рок за пријаву је 5. октобар
2. О кандидатима који ће бити позвани да се прикључе тиму, биће одлучено најкасније до 8. октобра, на основу мотивације за учешће.
3. Инфо радионица за изабране волонтере ће се одржати 10.октобра и присуство је обавезно за све чланове волонтерског тима. На састанцима ће бити договорене позиције и датуми ангажовања волонтера.
4. Датум одржавања конференције је 16. октобар

Како да се пријавиш?
Уколико желиш да стекнеш ново волонтерско искуство и знаш да можеш бити на располагању свих ових датума, пријави се попуњавањем овог кратког формулара.

За сва додатна питања или нејасноће, можете контактирати канцеларију Смарт колектива путем маила на tamara@smartkolektiv.org или путем телефона 011/2659700.

Извор: Канцеларија за  младе града Београда

 

 

Leave a comment