Школа документарног филма за средњошколце „Free Zone Filmmaker School“ отвара своја врата за нову генерацију полазника!

Конкуриши!

26. септембра 2018. године, званично је отворен конкурс за пријем нових полазника, за школску 2018/19. годину.

Школа је намењена средњошколцима и средњошколкама са подручја Града Београда и околине, а изабрани ученици/це ће након усвојених теоријских знања и практичних вежби, имати прилку и да сниме свој први филм.

Полазници/це школе ће уз помоћ стручних ментора, награђиваних филмских ствараоца – Јелене Максимовић, Марка Грбе Singha, Јелене Гавриловић и Стефана Ђорђевића проћи кроз све фазе стварања филма и стећи знања о писању сценарија, развоју филмског пројекта, снимању филма, монтажи звука и слике.

Предвиђено је да се предавања и вежбе одржавају викендима у периоду од новембра 2018. до марта 2019. године, у простору Културног центра Рекс у Београду.

Заинтересовани ученици и ученице средњих школа потребно је да на имејл адресу: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org пошаљу мотивационо писмо са кратким објашњењем своје идеје за филм, кратку биографију (у неколико реченица рећи нешто о себи) и контакт податке (име и презиме, датум рођења, адреса, број телефона, е-маил адреса и назив школе).

Похађање Free Zone Filmmaker школе је бесплатно, али организатори нису у могућности да покрију трошкове превоза.

Конкурс је отворен до петка 5. октобра, а изабрани кандидати ће о свом учешћу бити обавештени најкасније до понедељка 15. октобра 2018. године.

Најбољи краткомeтражни филмски радови полазника треће по реду Free Zone Filmmaker школе имаће прилку да буду приказани и на посебно организованој пројекцији на филмском фестивалу Слободна зона 2019. године.

Школа документарног филма за средњошколце „Free Zone Filmmaker School“ реализује се у оквиру програма Слободна зона Јуниор, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment