Тема првог јесењег окупљања у оквиру програма Хоризонт четвртком биће Фонд Bio-based Industries у програму Хоризонт 2020.

Хоризонт четвртком

У четвртак, 27. септембра, у просториjама Научног клуба Центра за промоциjу науке (Краља Петра 46), са почетком у 14 часова, одржава се догађај Хоризонт четвртком, у организациjи Сектора за сарадњу са научноистраживачким организациjама ЦПН-а, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Хоризонт четвртком се организуjе у оквиру циклуса предавања и дебата коjи Центар за промоцију науке реализуjе као подршку у ширењу знања о програму Европске комисиjе за истраживања и иновациjе Хоризонт 2020. Тема овог предавања биће Фонд Bio-based Industries у програму Хоризонт 2020.

На трибини говоре Жељка Дукић, национална контакт особа (NCP) за програме Здравље, демографске промене и квалитет живота – Безбедност хране, одрживост пољопривреде, поморска истраживања и биоекономија, биотехнологија – Ширење изврсности и учешћа – Истаживачкa инфраструктурa програма Хоризонт 2020 при Министарству просвете, науке и технолошког развоја; проф. др Бранка Пилић, продеканка за науку на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду, руководилац POLYBIOSKIN пројекта финансираног из програма Хоризонт 2020, на коме је Технолошки факултет партнер; др Дубравка Вејновић, руководилац Сектора са сарадњу са НИО Центра за промоцију науке.

Влада Републике Србиjе и Европска униjа су 1. jула 2014. године у Бриселу потписале Споразум о учешћу Републике Србиjе у програму Хоризонт 2020, чиме jе наша држава стекла статус придружне државе у наведеном програму.

Хоризонт четвртком jе првенствено намењен научноистраживачкоj, али и широj jавности, односно свим заинтересованим странама коjе желе да се активно укључе у оваj, досад наjвећи програм Европске униjе, коjи се односи на финансирање истраживања и иновациjа.

Електронску пријаву за догађај можете попунити на линку.

Извор: Елементаријум

 

Leave a comment