Пројекат у којем млади људи стичу нова знања и искуства у раду са децом која су социално искључена – пре свега децом избеглица и ромском децом. Почетак пројекта планиран је за 1. новембар, међутим могућ је договор у зависности од расположивости одабраног волонтера/одабране волонтерке.

Пријави се!

Волонтер/ка ће се укључити у програм „Дневни центар за децу“ и заједно са стручним радницима и осталим волонтерима планирати и имплементирати различите радионице за децу (креативне, спортске, музичке, плесне, куварске… ) и наравно пружити помоћ у учењу деци којој је то потребно.

Деца која се укључују пре свега долазе из држава бише Југославије (између осталог и из Србије) и зато је веома битно да волонтери у Центру долазе из ових земаља.

Волонтер/ка ће радити сваки дан од 10 до 17 часова, а биће организовано и учење словеначког језика 3 пута недељно по један сат, како би се што пре и што боље могао/ла уклопити у локалну средину.

Волонтер/ка ће живети у стану 2км од центра града (где се налази и Дневни центар) са цимерицом, бившом ЕВС волонтерком. Стан има све – волонтеру/ки не треба ништа осим личних ствари.

Волонтер/ка прима 85 ЕУР џепарца месечно, док су стан, исхрана, трошкови комуникације и путни трошкови покривени пројектом.

Пријава се врши слањем CV-ја и мотивационог писма (може и на српском језику) на адресу ltv@volontiraj.rs. Рок за пријаву: среда, 26. септембар. Волонтери који прођу први круг селекције добиће прилику да посете Ново Место и упознају се са пројектом и пројектним тимом пре него што коначна одлука буде донета.

Извор: Portal mladi

 

 

 

Leave a comment