Мото унија Србије у сарадњи са Блоксток фестивалом у суботу 22. септембра  у Новом Саду традиционално организује затварање мото сезоне у Србији. Окупљање је заказано за 12 часова на Мишелуку, а сат касније креће дефиле новосадским улицама. Вожња се завршава на платоу испред хостела „Хајдучка ноћ“ на Рибњаку, где ће бити организован концерт рокенрол музике.

Поссети мото скуп

Вишегодишња сарадња једног од најпопуларнијих новосадских музичких фестивала и Мото уније Србије резултовала је подизањем манифестације на виши ниво, у погледу продукције и програмског садржаја:

„Наступиће бенд Црни Паун нашег прослављеног спортисте Ненада Пагониса, који је ове године на Блокстоку направио сјајну атмосферу. Поред њих, ту су и пријатељи Мото Уније, бенд Усамљени јахачи. Озвучење и расвета ће бити на знатно озбиљнијем нивоу него ранијих година, а улаз на концерт је слободан и сви су добродошли“, кажу из Блоксток фестивала.

Мотоциклизам потенцијално може имати за туризам и привреду Новог Сада, објашњава Председник Мото унија Војводине и Србије Саша Малиновић, председник Мото унија Војводине и Србије Саша Малиновић.

„Према неким проценама у нашу земљу на свим граничним прелазима уђе близу 300.000 мотоцикала, док готово две трећине од тог броја прође аутопутем поред Новог Сада. Нажалост, мали број заиста и сврати у град. Сматрамо да је могуће искористити овај огромни туристички потенцијал, нарочито ако узмемо у обзир да Нови Сад у последњих неколико година израста у центар „бајкерске“ субкултуре у региону. Потребно је понудити интересантан садржај који ће наш град позиционирати на европску мапу, и на томе уз подршку Града успешно радимо,“ додаје Малиновић.

Очекује се да на дефилеу буде премашен прошлогодишњи рекорд од 880 мотора, а за то је потребано да сви љубитељи мотоцикала дођу на Мишелук и Рибњак, независно од тога да ли су чланови неког клуба или не, односно које су кубикаже њихови двоточкаши. Чувени „бајкерски пасуљ“ је и овога пута део колорита, а освежење на шанковима ће бити доступно по популарним ценама.

 

 

Leave a comment