Уколико си млада особа између 18 и 30, и занима те тема људских права, желиш да учиниш нешто за себе и своју заједницу – онда је ово прави позив за тебе!

Пријави се на радионице!

Уколико се придружиш радионици имаћеш прилику да, кроз упознавање са основама људских права, радиш на свом личном расту и развоју, да се упознаш са другим интересантним младим људима, и стећи ћеш знања и вештине да за своје вршњаке организујеш радионицу на ову тему.

Радионице су намењене младима који желе да се упознају са темом људских права, дискриминације и говора мржње кроз неформални и искуствени приступ. Наша жеља је да дођемо до разних категорија младих, оних који су неактивни, који припадају различитим организацијама, неформалним групама, удружењима и омладинским организацијама.

Циљ радионица:

Разумевање учесника о кључним концептима људским правима, са посебним освртом на права младих
Да кроз конкретне примере увидимо тренутно стање људских права у локалној заједници
Имаћеш прилику на крају радионица да урадиш нешто конкретно и примениш научено у пракси.
Прва у низу радионица под називом „Са људским правима на ТИ“ ће се одржати 26.09.2018.

Радионица траје од 18-20h, а место одржавања је простор ОПЕНС-а 2019 на адреси Лазе Телечког бр. 2.

Уколико сте заинтересовани за учешће неопходно је да сте послали пријаву са својим именом и презименом као и насловом радионице на omladinskiklub@opens2019.rs најкасније до 09.09.2018. до 12h.

Водитељи радионице:

Јелена Караћ, запослена у ОПЕНС2019, на позицији асистенткиња координаторке за омладинске активности, студент социологије.

Младен Илић, запослен у ОПЕНС2019, на позицији асистента координаторке за омладинске активности, завршио правни факултет.

Радионице се реализују у оквиру пројекта „Лажна слобода – Како је млади виде“ који је подржан од стране Градске управе за спорт и омладину – Канцеларија за младе Нови Сад, Министарства омладине и спорта и покрета ИОГТ -НТО.

Извор: Центар за омладински рад

Leave a comment