И ове године, љубитељи писане речи имаће прилику да уживају у тродневном програму који ће се у оквиру 2. Новосадског фестивала књиге одвијати од 14. до 16. септембра на платоу испред Спенса. 

Новосадски фестивал књиге (Нофек) биће одржан од 14. до 16. септембра другу годину за редом на платоу СПЦ Војводина (СПЕНС) у организацији Удружења “Поента”. Фестивал се реализује уз подршку Градске управе за спорт и омладину Града Новог Сада, Библиотеке Матице српске, Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Културног центра Новог Сада, Бранковог кола и ЈП “СПЦ Војводина” .

И ове године Нофек ће бити у знаку младих, те ће тако наступити млади књижевници и уметници, али и добро позната имена песничке, музичке и књижевне сцене као што су Мирослав Алексић, Немања Нешић, великан спрске поезије Матија Бећковић и други. Посетиоце очекују и позоришне представе ученика из Рачунарске гимназије “Смарт” и Гимназије “Јован Јовановић Змај”, представљање добитника награде Бранково коло, музички програм, језички квиз…

У случају да дође до погоршања времена, фестивал ће се одржавати у затвореном простору Спенса.

Leave a comment