Због великог интересовање, Међународни фестивал краткометражног филма Филмски Фронт продужио је рок за слање филмова.
“Пристигао је велики број филмова, а посебно из региона. На трагу смо да оборимо рекорд Фронта и зато смо продужили рок за слање филмова на 21. Септембар”, објашњава председница Кино клуба Нови Сад, Нина Латиновић.

Ускоро ради биоскоп!

Фестивал, који се у нашем граду традиционално одржава последњег викенда у октобру, прима експерименталне, игране, анимиране и документарне филмове. Услови конкурса су да максимална дужина филма буде 30 минута и да је продуциран ове или прошле године.
“Званичне селекције главног програма не мењамо, а у пратећи програм уводимо новитете. Поред хорор филмова које смо приказивали из поноћи, наша публика ове године може да очекује и програм дугометражних документарних филмова, као и филмске радионице.
Такође, ове године уводимо још један дан, па ће фестивал трајати до недеље”, рекла је Латиновић.

За више информација о пријављивању филмова посетите званичан сајт фестивала (filmfront.rs). Управо путем сајта филм сви могу пријавити путем у једну од две званичне селекције: Србија/регион и Међународна селекција.
Филмском Фронту, међународном фестивалу краткометражног филма, ово ће бити шеснаесто издање, а упркос тешкоћама у финансирању и преображајима које је фестивал прошао, организатори најављују још веће и боље издање ове године.

Leave a comment