Швајцарски Предузетнички Програм ће у периоду од 26.08. до 30.08. 2018. године угостити познатог холандског серијског предузетника Јана Wиллема Смеенка, који ће током своје посете радити са организацијама и старатпима у Београду на развоју предузетничког екосистема у Србији кроз низ менторских сесија и догађаја отвореног типа.

Meetup

Јан у свом богатом портфолију има велики број успешних компанијем а најпознатија међу њима сигурно је Booking.com, чији је оснивач и један од првих инвеститора. Био је ангажован од стране холандске Владе на пројекту повезивања државе Танзаније на Интернет. Јан је оснивач и CЕО компаније СОДАQ  која производи high-end решења за Интеренет of Things, са посебним фокусом на Narrowband-IoT, где су били прва компанија на свету која је понудила развој хардвера за ову технологију. Од раних осамдесетих година прошлог века активан је у области напредних технологија и један је од пионира модерних телекомуникација.

Заинтересовани могу присуствовати његовом предавању у Београдском ICT Hub-у и сазнати како дигитализовати друштво.

Меетуп: Дигитализација друштва кроз ИоТ

у среду, 29.08.2018. године

са почетком у 18:00 часова

у просторијама ICT Hub-а (Краља Милана 10, Београд)

На догађају ће бити и званично лансирано такмичење “Vip IoT Challenge- Дигитализуј друштво!” за најбоља ИоТ решења. Ово такмичење заједно организују Vip mobile i ICT Hub, уз помоћ Швајцарског предузтеничког програма, Електротехничког факултета у Београду, фондације Фридрих Науман, као и компаније Нокиа и МикроЕлектроника.

Јан ће такође током свог боравка у Београду радити са стартапима који су добили подршку Иновационог Фонда и стартапима из београдског Научно Технолошког Парка, које ће саветовати како да унапреде своје пословање и боље разумеју тржиште. Господин Смеенк у Србију долази у оквиру Швајцарског Предузетничког Програма подржаног од стране Швајцарске владе, чији је један од циљева развој предузетништва кроз интеракцију са стручњацима из целог света.

Извор: Фејсбук

Leave a comment