И ове године удружење СОФА нуди младима прилику да уживају у сунчаним данима и проведу их у природи, дружећи се и уз то чинећи нешто добро за себе. Циљ СОФЕ је да младима, узраста од 18 до 30 година, омогући да се баве спортом бесплатно.

Софа – лето на Ади

Све што је потребно је да направе свој профил на сајту www.sofa.rs, пронађу у календару активности спорт који им највише прија, и дођу. Активности које су за њих организоване на Ади су стони тенис, одбојка на песку, бадминтон, јога, теретана и тренинг кондиционе припреме. Такође, обезбеђени су бицикле и ролери које могу бесплатно изнајмити.

Детаљније информације о појединачним спортовима, као и распоред активности, налазе се на сајту (sofa.rs).
Поред СОФАде, СОФА нуди редовне активности које се одржавају током читаве године, на Заводу за спорт и медицину спорта и на 11. априлу, и труди се да бесплатно бављење спортом омогући и младима у другим градовима Србије. За сада јој је то пошло за руком у Суботици, Крагујевцу и Нишу.
За оне који до сада нису чули за СОФУ, СОФА је непрофитно спортско удружење студентских и омладинских физичких активности. Идеја о пројекту настала је пре четири године, када је и представљена студентима од стране министра омладине и спорта Вање Удовичића.  СОФА и сада своје активности организује под покровитељством и подршком Министарства.

Leave a comment