Удружење ОФФ Нови Сад, основано почетком ове године, а сада већ познато по организовању пројекција теже доступних, а успешних домаћих и регионалних филмова, након краће летње паузе враћа се на новосадска платна са комедијом Comic Sans.

Погледај пројекцију филма!

Comic Sans, најновији филм већ афирмисаног, премда младог хрватског редитеља Невија Марасовића, биће приказан 30. августа од 20.00 часова у биоскопу Арена Cineplex, а карте се могу већ сада купити на благајни биоскопа по цени од 250 динара.
Марасовићев четврти дугометражни филм ући ће у историју као филм са највећом оценом публике у историји националног филмског фестивал у Пули, где је добио просечу оцену чак 4.92, као и пет златних арена (за најбољу режију, најбољег глумца, најбољу споредну глумицу, најбољу монтажу и дизајн звука). И на филмском терену у Србији показао се успешним освојивши награду критике на овогодишњем ФЕСТ-у у Београду, где је поред Башта феста, једино и био приказан код нас.

Као и Марасовићев претходни филм “Вис-à-вис”, због великог интересовања публике тренутно доступан за легално и бесплатно гледање на платформи Вимео, Comic Sans обилује сликама познатих острва хрватског Јадрана, па тако представља праву посластицу за испраћај још текућег лета. Својим насловом наговештава комичну причу, али као и сам познати фонт по ком је назван, Марасовићев филм носи и дозу трагикомедије – Алан (Јанко Поповић Воларић) познати је дизајнер који након неуспешне љубави одлази да опорави други неуспешни однос – са својим оцем Бруном (Златко Бурић), што за собом повлачи низ шкакљивих ситуација, укључујући и један крварећи нос. Уз поменуте, у филму игра и српски глумац Милош Тимотијевић, који Алана моли “да се мало разведри”, што би се могло гледати и као молба упућена тешком и теретном регионалном филму, од којих Comic Sans одудара (но ипак се бави озбиљним међуљудским односима).

Comic Sans редак је пример промишљене мешавине комедије и драме на регионалном филмском тржишту, те ни не чуди да је за собом повукао велико интересовање како стручне, тако и опште јавности. Ову визуелно и садржински примамљиву драмедију у продукцији куће Кинорама можете погледати у биоскопу Арена Cineplex 30. августа од 20.00 часова. Овом пројекцијом ОФФ Нови Сад наставља своју праксу у мисији промовисања актуелне и ауторске уметности и обећава још богатији програм од јесени.

 

 

Leave a comment