Почеле бесплатне радионице за тинејџере

У организацији Пријатеља деце Звездаре, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, у понедељак, 20.8. је у „Пан театру”, под називом „И ти се питаш”, почео циклус од 5 радионица које имају за циљ подстицање активизма и партиципације младих.

Водитељ програма је Дражен Зацеро из организације Пријатељи деце Србије, аутор и реализатор бројних тренинга и радионица у области права деце и младих.

Активизам и партиципација младих у животу заједнице јесу и потреба и право младих. Без активизма и активног учешћа у друштвеном животу млади постају невидљиви, маргинализовани део друштва, а њихове потребе занемарене. Циљ овог програма је да млади добију основне информације о правима која имају и начинима њиховог остваривања и да стекну практичне вештине за уочавање и формулисање проблема у школској и друштвеној средини, као и њиховог решавања кроз спровођење малих акција.

У атмосфери међусобног уважавања, на првој радионици млади су имали задатак да се представе и тако међусобно боље упознају, а вежбали су и да се слободно изражавају и аргументују своје ставове, интересе и идеје.

Један од циљева овог програма је и промовисање и развијање идеје волонтирања међу младима и подстицај да активно учесвују на традиционалном конкурсу за „Нај-волонтерску акцију“ који сваке године расписује Градска општина Звездара.

Радионице се одржавају сваког дана у периоду од 20. до 24. августа 2018. од 12 до 14 часова у Позоришту „Пан театар“ (Месна заједница „Липов лад“, Булевар краља Александра 298).

Извор: Фејсбук

Leave a comment