Портал за младе Мингл расписао је конкурс за пријем нових сарадника/ца и дописника/ца, а пријаве су отворене до 10. августа!

Пријави се!

Портал за младе Мингл је настао 2007. године у оквиру удружења Београдска отворена школа. Од тада свакодневно објављује информације и вести о неформалним образовним програмима, стипендијама, радионицама, курсевима, такмичењима и осталим темама намењеним младима. Током првих шест година рада, Мингл је информисао средњошколце и средњошколке, међутим, временом, заједно са својим читаоцима и читатељкама, Мингл је растао и почео да се бави и темама намењеним нешто старијим сјајним младим људима.
На порталу се негује ауторство, те је стога посебан акценат на ауторским текстовима и колумнама које се баве омладинским темама и актуелностима.
Чланови и чланице редакције покривају и критички проматрају различите теме, посебно прате омладински сектор (запошљавање, студије, предузетништво, културне активности младих), ИТ сектор, књижевност, уметност и генерално теме које су значајне младима. Аутори и ауторке текстова на Минглу су млади из целе Србије, а садржај се ажурира на дневном нивоу док се сваког месеца на порталу објави више од 90 текстова. Редакција Мингла тренутно броји 16 чланова и чланица из Новог Сада, Београда, Ниша, Бачке Паланке, Свилајнца и Крагујевца.
Позив је упућен свим младима – средњошколцима и средњошколкама, студентима и студенткињама из свих крајева Србије који желе да истражују различите теме, а интересује их популарна култура и писана реч! Претходно радно искуство није неопходно, али је пожељно.

Редакција ће функционисати претежено преко интернета, а ангажовање на порталу је тренутно на волонтерској бази.
Конкурс је отворен за:

  •  Дописнике/це – новинаре/ке;
  • Лекторе/ке;
  • Фотографе/киње;
  •  Видеографе/киње;
  • Графичке дизајнере/ке.

Мингл ти нуди:

  • Новинарско искуство у онлајн новинарству намењеном младим људима;
  • Упознавање и рад са младима широм земље;
  • Учешће на Мингл пројектима.

Сви заинтересовани могу да се пријаве тако што ће путем имејла redakcija@mingl.org послати :
1. CV или кратку биографију (до 300 речи), 2. мотивационо писмо и 3. пример конкурса, вести или друге врсте текста односно фотографију, видео или графику (у зависности од место за које конкуришете) који би, према мишљењу кандидата/ткиње, требало да се нађе на порталу. Садржај који шаљете може бити садржај који је већ објављиван/награђиван, а исти мора да буде ауторско дело.

Рок за слање пријава јесте петак 10. август до 15 часова. Сви који пошаљу пријаву ће бити обавештени о резултатима конкурса, најкасније до понедељка 20. августа.
Портал за младе Мингл је чланица и један од оснивача Асоцијације онлајн медија, првог удружења те врсте у региону, заједно са 16 других интернет портала из свих делова Србије. У нашој земљи препознат је након бројних позитивних критика, као и кроз сарадњу остварену са Министарством за омладину и спорт, Министарством културе, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, бројним средњим школама и организацијама за младе.
То што си овде значи да си на правом месту!
Уколико будеш имао/ла било каквих додатних питања буди слободан/на да пишеш на имејл – redakcija@mingl.org, а редакцију можеш да нас контактираш и путем Фејсбук странице БОШ EduCareer или Инстаграм налога Портал за младе Мингл.

 

Leave a comment