Game Jam фестивал је заправо game jam који траје 21 дан, током којег ће учесници имати прилику да доживе потпуни indi game development од идеје, развоја, маркетинга до објављивања и рецензија.

               Посети Game Jam фестивал!

Сваке суботе од 11. августа до 1. септембра у термину од 12 до 19 часова, пријављени тимови ће имати прилику да дођу у новосадски Стартит Центар и одслушају предавања на тему game development-а од људи из индустрије. Након предавања биће одржана кратка feedback сесија, где ће тимови међусобно и заједно са предавачима дискутовати о тренутном стању њихових игара насталих током Jam-a, а вече ће бити настављено у новосадском Културном центру ЛАБ. Током суботњег дана учесници ће моћи да раде на играма у Стартиту, а осталим данима одакле год учесницима одговара (од своје куће, канцеларије, кафића, парка, coworking-а…).

Сваки тим ће на крају фестивала (1. септембра) своју игру уплоадовати у један уникатан bundle на itch.io, који ће се продавати за симболичну цену (претходно изгласану последњег дана фестивала), а од сваке продате копије ће добијати део зараде.

Пријава

Game Jam фестивал ће бити одржан од 11. августа до 1. септембра у новосадском Стартит Центру (Мирослава Антића 2). Присуство догађају је бесплатно, али је пријава обавезна попуном овог формулара.

Сви пријављени ће благовремено бити обавештени о прецизној сатници фестивала као и о детаљнијим правилима овог догађаја.

За све новости везане за Game Jam фестивал прати Indiestellar страницу као и њихов discord канал.

Извор: Инфостуд

Leave a comment