У среду, 8. августа у 20 часова у Арени очекује нас премијера дугоочекиваног филма „Праведник 2“ (The Equalizer) током које је организовано специјално вече – Арена Мен, када сваки посетилац добија поклон! 

                 Погледај филм и узми поклон!

Дензел Вашингтон креће у осветничку мисију у наставку „Праведника“.

Kада је Антоан Фукуа упознао свет са упечатљивим филмским херојем – редитељ га назива „мрачним анђелом“ који се бори за правду, а затим нестаје у ноћи – знао је да ће трилер са Дензелом Вашингтоном бити популаран код публике. Међутим, Фукуа није могао да наслути у којој мери ће бити популаран. Први део „Праведника“ је оборио све рекорде 2014. године и наишао на одличан пријем како код публике, тако и код филмских критичара!

У првом делу „Праведника“ упознали смо Роберта Мекола (Дензел Вашингтон), бившег припадника специјалних војних јединица који је лажирао сопствену смрт како би остатак живота провео у миру а то му на крају није пошло за руком.

У наставку филма „Праведник 2“ наставља да ради оно што најбоље зна, бори се за правду и спашава оне којима је потребна помоћ. Kада Меколова пријатељица и бивши оперативац (Мелиса Лео), страда у организованој завери од стране обучених Ц.И.А. убица, Роберт Мекол (Дензел Вашингтон) обећава: „Убили су ми пријатеља. Зато ћу убити сваког од њих. И једино разочарање је то што то могу учинити само једном“.

Током своје осветничке мисије среће се с најискуснијим убицама а можда чак и себи једнакима. Мекола осветничко путовање у наставку води широм света, посебно у Турску.

„Роберт Мекол је и даље тих, симпатичан, вредан удовац, усамљеник који се држи даље од људи. Међутим, испод те мирне „слике“ вреба смртоносни оперативац који одбија да окрене леђа неправди. И управо је то погодило публику у првом делу“, наглашава редитељ Фукуа. И надовезује се: „Људи воле Дензела и знали смо да ће се привући публику у биоскопе, али оно што ме је изненадило јесте колико су страствени људи кад је у питању правда”.

Фукуа и Вашингтон већ су сарађивали на првом делу „Праведника“, „Дану обуке“ из 2001. године, за који је Вашингтон освојио награду Оскар за најбољег глумца и 2016. године још једног Оскара у римејку „Седам величанствених“.

Педро Паскал, Бил Пулман, Мелиса Лео и Аштон Сандерс („Месечина“), поред Дензела Вашингтона чине звездану глумачку екипу у филму „Праведник 2“. На радост бројних фанова добре акције, „Праведник 2“ стиже на редован репертоар од 9. августа!

Трејлер можеш погледати путем следећег линка.

Leave a comment