Понекад мислимо како нам је потребно доста новца да бисмо се лепо провели. Ипак, постоји и оно што можемо урадити или обићи са малом сумом – на пример, 200 динара.

Музеј – На новчаници од двеста динара налази се Надежда Петровић, те је стога наш први предлог да посетите неки музеј или галерију. Улаз у музеје не прелази износ од 200 динара, а уколико сте студент или ученик, можете купити карту са попустом. С друге стране, улаз у већину галерија је бесплатан, тако да нећете морати ништа да потрошите.

Штранд – познато новосадско купалиште, које је можда излишно спомињати, али дневна улазница је само 50 динара, дакле остаје вам и џепарац. Уколико пак више волите базен, дневна улазница ће вас коштати нешто више –  350 динара.

Утакмице – у току фудбалске сезоне, улазнице на стадион Карађорђе ретко када премашују цифру од 200 динара, док је улаз на поједине мање терене и бесплатан. Љубитељи фудбала знају како уживати недељом поподне.

Бицикл – Можете изнамјити бицикл и доживети град на нешто другачији начин.

Путујте – Да, звучи сулудо путовати са свега 200 динара, али увек можете отићи до неког места које је близу. У Сремске Карловце возом, или можда аутобусом до Фрушке горе.

Уколико смо нешто изоставили или имате још неке идеје, слободно нам их напишите у коментару. И обавезно пробајте бар један од предлога са нашег списка!

 

Адријана Турајлић

Фото: travelingwithaview.com

Leave a comment