Belgrade Beer Фест је најпосећенији фестивал не само у земљи, већ и у југоисточној Европи, што свакако доприноси да Београд средином августа, буде једна од најпожељнијих туристичких дестинација у овом делу Европе.

Посети Фестивал пива!

Од две стотине највећих музичких фестивала у Европи, два су са бесплатним улазом, а један од њих је Belgrade Beer Фест. Та специфичност генерише велики број туриста који све више трагају за конкретним догађајима на дестинацији.

Фестивали су у великој експанзији и представљају један од најважнијих разлога приликом доношења одлуке о путовању. Они су одличан вид промоције једног града, земље и њених потенцијала, много бољи од директног рекламирања. Подстичу економски развој, повезују заједницу, стварају атипична туристичка искуства. Процена је да се од иностраних туриста десетоструко враћа сваки динар уложен у манифестације.

Туристичка организација Београда и сви угоститељски и смештајни капацитети су спремни да прихвате све госте који ће због фестивала боравити у главном граду. Сигурни смо да ће и Београђани, као и сваке године до сада, показати да су одлични домаћини, жељни дружења и интеракције са окружењем. Поред директне материјалне користи за град и државу, која се процењује на преко 6 милиона еура (целокупна зарада дестинације од иностраних посетилаца, хотелски смештај, превоз, храна и остала потрошња), немерљива вредност Belgrade Beer Феста и оно на шта смо највише поносни је допринос грађењу доброг имиџа Београда и Србије у свету.

Организатор Феста, сваке године у Београд доводи музичке звезде из региона и света, који након учешћа на Beer Фесту постају амбасадори Београда. Они на фестивалу добијају несвакидашњу прилику да наступају пред више од 100 хиљада људи и осете прави космополитски дух нашег града, а домаћи и страни туристи имају прилику да бесплатно слушају концерте светских и регионалних звезда. У прилог томе говори и податак да је ове године највише пријављених страних новинара који су изразили жељу да посете Београд током одржавања Belgrade Beer Феста, како би забележили атмосферу на фестивалу.

Очекује се да ће ове године манифестацију посетити рекордни број туриста. За домаће и стране госте, припремљени су и бројни програмски новитети и пивске зоне, а посетиоце фестивала, уз бесплатан улаз, очекује чак 62 наступа домаћих, регионалних и светских звезда, први пут на три бине. Више информација ускоро!

Извор: Портал Млади

 

Leave a comment