Ове године се обележава још један јубилеј – 10 година друштвено одговорне и еколошке акције „Бирам да рециклирам“ коју успешно спроводе Belgrade Beer Fest, ReCan fondacija, Ball Beverage Packaging Europe, као и град Београд.

Донеси и ти пет лименки и буди део акције!

Поносни смо и на све наше посетиоце који су схватили значај рециклаже и предности коришћења лименки за пиће, па смо сви заједно за претходних девет година прикупили и рециклирали више од 6.000 килограма лименки и тиме заштитили животну средину од велике количине отпада, али и сачували довољно енергије да један рачунар ради 148 година.

Да би ове године постигли још бољи резултат, акција прикупљања лименки ће бити одржана од 1. до 13. августа, у термину од 16 до 20 часова сваког дана, на Тргу Николе Пашића, где ће грађани имати прилику да за пет лименки добију бесплатан напитак, а ова акција ће се одвијати и током фестивала.

Иначе, Belgrade Beer Фест тежи да у наредним годинама смањи употребу пластичних чаша и амбалаже, тако да ће се ове године у Craft zoni пиво точити искључиво у лименке, које су специјално дизајниране за Belgrade Beer Фест.

Бирај да рециклираш!

Извор: Портал Млади

 

Leave a comment