Егзит фестивал је, у духу својих друштвено ангажованих корена, прошле године започео обележавање 50 година од изворног Лета љубави из 1967, које је ове године настављено уз тему слободе. За идућу годину, Егзит шаље позив члановима свог племена из преко 70 светских земаља на ново окупљање у 2019!

Резервиши своју карту за Егзит 2019

Овај позив не односи се само на најбољу забаву на свету и племенски плес међу зидинама једне од највећих европских тврђава, већ, као и увек, има и снажан друштвени ангажман, који је овај пут усмерен ка позиву за заштиту животне средине. EXIT Tribe 2019 позваће све своје фанове, али и утицајне појединце из целог света, уметнике, спортисте и друге јавне личности, бројне покрете и организације на уједињење са јасним циљем – заштитити планету и целокупан живот на њој! У овом подухвату, раме уз раме са Егзитом биће и представници Standing Rock покрета, који представљају глобални симбол борбе за заштиту планете и који су прошле године заједно са Никпм Вујичићем са главне бине отворили Егзит фестивал.

Фанови широм планете већ од данас могу да се пријаве у глобални EXIT Tribe и тако себи резервишу најповољније улазнице када почетком јесени буду пуштене у продају:

Овогодишњи, 18. по реду, Егзит фестивал посетило је око 200.000 посетилаца који су током четири ноћи и дана прошли кроз фестивалске капије! Освојена титула европског, а по мишљењу многих и светског фестивалског шампиона, имала је прославу достојну овог историјског успеха, а изједначен је и дневни рекорд од 55.000 људи на Петроварадинској тврђави уз досад највеће финале Егзита! За нон-стоп славље на свим бинама и еуфорију каква још није виђена лично су се побринули David Guetta, Martin Garrix, Alice Merton, Nina Kraviz, Joseph Capriati, Asian Dub Foundation, ZHU, Tale of Us, Asphyx, DJ Tennis, Red Axes и бројни други!

Овогодишње издање фестивала од старта је премашило досадашња очекивања, захваљујући новој продукцији главне бине чију су публику већ од прве ноћи распаметили Migosi, али и америчка рокерка ЛП, те арт-поп икона Fever Ray. Петак и суботу су обележили концерти реге краља Zigija Marlija, репера хитмејкерског додира Frencha Montane, историјски наступ диве бескрајног талента Grace Jones и сјајно расположени Ofenbach! Нови спектакуларни изглед и ове године приказала је мтс Dance Arena која је сва четири дана задржала пун капацитет до самог затварања уз техно икону Ričija Hawtina, електронског генијалца Macea Plexa, house краља Соломуна и једну, једину и увек другачију, Нину Кравиз, која је уз прави племенски техно ритам другу годину за редом затворила цео Егзит уз гласне овације публике из преко 70 земаља света који су јој извукли и осмех и сузе на лице.

Извор: Портал Млади

Leave a comment