Канцеларија за младе Града Београда у периоду од 4. до 12. августа 2018. године низом активности обележава Међународни дан младих у циљу скретања пажње на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика и студената.

 

Дођи на обуку!

Широм света, у част овог дана, у сарадњи са државним органима, одржавају се културне манифестације, радионице, концерти и трибине са темом коју сваке године изабере оснивач манифестације – Уједињене нације. Тема овогодишњег Дана младих је Safe Spaces for Youth – Безбедни простори за младе.

Канцеларија за младе Града Београда организује обуку за заинтересоване полазнике фокусирану на припрему и управљање пројектима који за циљ имају побољшање квалитета живота и рада младих у Београду. Обука ће трајати три дана, 4. до 6. августа 2018, и кроз теоретски и практичан рад полазници ће имати могућност да се упознају са основама пројектног менаџмента тј.свим фазама пројектног циклуса – припремом, планирањем, прикупљањем релевантних података, писањем самог пројекта и финансирањем предвиђених активности. Такође ћемо обрадититеме као што су методи извођење пројекта, праћење тока пројекта, мерење постигнутих резултата и њихово публиковање као и наративно и финасијско извешетавање донатора и осталих заинтересованих страна.
Поред основа управљања покушаћемо да одговоримо ина нека практична питања као што су: како изабрати и дефинисати циљеве пројекта; како доћи до потенцијалних донатора; да ли је могуће извести пројекат без новца; који су домети волонтерског рада; како изабрати најбоље сараднике и партнере; како приступити валиким донаторима као што су УН агенције, ЕУ, амбасаде значајних земаља, домаћи извори финансирања; зашто владине и невладине организације треба да сарађују на пројектима; да ли је предносту кључити и приватни сектор… и многа друга питања.
Методологија рада ће почиватина интеракцији учесника обуке и на њиховој активној партиципацију у свим активностима. Један од циљева обуке ће бити да се сви лепо забаве и друже и да на тај начину своје што је могуће више употребљивог знања.
Уколико желите да се пријавите на бесплатну обуку припреме и управљања пројектима молимо вас да попуните формулар на следећем линку и то најкасније до 27. јула 2018. године. Због ограниченог места, постоји могућност да не буду прихваћене све пријаве, а предности ће имати организације које се брже пријаве.  За сва додатна питања будите слободни да питате путем мејла nenad.markovic@beograd.gov.rs.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment