Show case фестивал и конференција МЕНТ одржава се пету годину заредом у Љубљани од 31. јануара до 2. фебруара 2019. и позива све бендове, музичаре да се пријаве за учешће!

Пријави се за учешће на Фестивалу!

Пријаве су омогућене преко линка до 3. avgusta.

Могу се пријавити сви музичари, бендови са претходним искуством у наступима и јавно објављеним аудио и видео материјалом.

Такође омогућене су пријаве и за професионалце из области музике (пријаве су отворене до 15. октобра) којима ће бити покривени одређени трошкови и про улазнице за фестивал/конференцију.

Четвртом издању МЕНТ конференције/фестивала у фебруару 2018. године присуствовало је преко 4500 посетилаца и 550 музичких професионалаца из целе Европе и шире. Последњи дан фестивала је распродат. Фокус фестивала су регионална и источноевропска сцена, иако могу учествовати и музичари из целе Европе, а исто важи и за професионалце из области музике.

У претходним годинама гости фестивалa су били и представници фестивала (EXIT, INmusic, Glastonberi, Sziget, Eurosonic, Pohoda, Talin Music Veek, Iceland Airvaves, United Islands of Prague, Les Trans Musicales, Rock 4 People, Vaves Vienna, Le Guess Vho , Reeperbahn, Taksirat, Super Uho, Europavok, We Make Waves, Acoustic Lakeside…), издавачких кућа (One Little Indian, PIAS, Glitterbeat, Ghostli International, Beggars Group …), букинг agencija (Toutpartout, Belmont, Pitch & Smith, Charmenko, Ink Music, Paper and Iron, ATC Live.), музичких медија (KEXP Radio, Under the Radar, The Quietus, Clash, Intro, Louder Than War, The 405, Drowned in Sound, GIITTV, beehype…), и многих других.

Постоји значајна присутност професионалаца из бивше Југославије – углавном из Хрватске, Србије и Македоније.

Из Србије су се у претходне 4 године представили следећи бендови и музичари: група Ti, Repetitor, Ana Ćurčin, Stray Dogg, Dogs In Kavala, Dojo, Straight Mickey and the boyz, Igralom.

Више информација о пријавама можете наћи на линку.

Извor: Портал Млади

Leave a comment