Ученичка компанија Sure Light из Велике Британије победник је такмичења најбољих ученичких компанија Европе које је одржано јуче у Београду. На такмичењу је учествовало 39 ученичких компанија из 37 земаља.

Прво место за ученике из Велике Британије

Ова компанија је на Гала вечери у Експо центру заслужила ово признање захваљујући свом производу, а то су паметна алгоритамска светла за бицикле која повећавају безбедност возача (нпр. када бицикл смањује брзину светла су интензивнија као знак другим учесницима у саобраћају).

Друго место освојила је компанија Okelvin (Италија) за израду фотохроматске етикете за амбалажу хране и пића које означавају идеалну температуру за конзумацију, а треће Bugman’s Best (Финска) за чоколадице са зрикавцима из домаћег узгоја.

Другопласирани тим из Италије

На догађају су додељене и специјалне награде компаније ТелеГруп „Best business philosophy” награда, коју је добила ученичка компанија из Грчке „Хелм.е.т“, за паметне кациге за мотоциклисте повезане са мотором којом није могуће укључити мотор ако кацига није већ на глави, док је Manpower Ready for Work награду добила компанија „Kunsten A Glede“ из Норвешке, за продају мајице које су дизајнирала деца која се лече на одељењу за онкологију болнице у Ослу. Профит ове ученичке компаније иде у организацију забавних активности за децу са одељења.

Посебна награда припала је Норвежанима

Тим ученика из Србије такмичио се са пројектом који се односи на брже и ефикасније пружање прве помоћи. Детаљније о свим ученичким компанијама прочитајте ОВДЕ.

Представници Србије на такмичењу

Ово такмичење успешно је организoвала организација Достигнућа младих заједно са JA Europe, уз подршку Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Европске комисије, као и великих компанија АТ&Т, АXА, Citi, Delta Air Lines, FedEx, ManpowerGroup, Oracle TeleGroup.

 

Извор: BizLife

Фотографије: JА Србија

Leave a comment