Дванаеста Међународна студентска недеља (International Student Week) почиње у понедељак, 16. јула у Београду Церемонијом отварања.

ISWiB
Почела је Међународна студентска недеља!

Овај фестивал ове године носи назив „Преузми иницијативу“ и у Београду ће окупити чак 300 младих из целог света, а уједно важи и за један од највећих студентских окупљања у Југоисточној Европи. Међу бројним учесницима присутни су, како домаћи, тако и страни учесници, а такође и волонтери ISWiB-a.

Као што је већ речено, Међународна студентска недеља започиње Церемонијом отварања која се одржала у Скупштини града Београда са почетком у 12 часова. Церемонији су присуствовали учесници и организатори, али и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства културе и информисања.

Програм фестивала је веома богат и обухвата чак 10 едукативних радионица и низ манифестација. Радионице су конципиране тако да прате актуелне светске теме, попут оних које се односе на информационе технологије, социјално предузетништво, дигитални маркетинг, заштиту животне средине итд.

Осим едукативног карактера овај фестивал има и и уметничку димензију која се осликава у радионицама које ће бити базиране на плесу, фотографији, јоги и другим сличним дисциплинама.

Свој културни карактер Међународна студентска недеља осликаће кроз манифестације где ће учесници моћи да упознају туђе културе и да представе своју на најбољи могући начин.

Сви заинтересовани који би да се прикључе овој манифестацији су позвани да се придруже учесницима на Уметничкој вечери која ће се одржати 18. јула са почетком у 21 час у клубу Запа Барка. Током исте вечери наступиће и џез музичари са Факултета музичке уметности у Београду и бенд SiZiP.

Догађај који важи за најпосећенији на претходним Међународним стуентским недељама је Дефиле застава који ће се овог пута одржати у суботу, 21. јула, када ће учесници крећући се од Трга Николе Пашића у 16.45 часова проћи кроз ужи центар Београда.

Уколико ово није разлог да своју пажњу у наредним данима усмерите ка овом фестивалу, нека вас привуче његов хуманитарни карактер или то што ће се током целе недеље Београдом виорити чак преко 50 застава различитих држава.

Извор: iSerbia

Leave a comment