Европско удружење студената права и младих правника (ELSA  Београд) ових дана, у периоду од 1. до 8. јула, угостило је студенте права из Европе у оквиру пројекта Summer ELSA Law Schools (SELS), који сваке године организује LSA International.

Pexels
Летња школа права

Циљ овог пројекта јесте едукација младих студената права и чланова ELSA-е из свих делова Европе, ширење контаката страних и домаћих студената и упознавање културе, традиције и друштвеног живота града у који су примљени на летњу школу. Теме које се обрађују на летњој школи, варирају од града до града, а у питању су многобројне области и гране права.

Београд је по први пут домаћин SELS-a, а предавања су на тему пословног права (Business and Law). Предавања на енглеском језику држе неки од професора на Правном факултету Универзитета у Београду, адвокатске канцеларије и адвокати, стручњаци у области привредног права. Поред предавања, организоване су и посете музејима, Белом двору, Народној скупштини, разгледање града и наравно популарни београдски ноћни живот.

За целокупну организацију, пријем и дружење са гостима из иностранства задужени су чланови ELSA-е Београд. Овогодишњи  SELS-у Београду има 22 учесника из Шпаније, Турске, Грчке, Норвешке…

А за све остале активности и дешавања које организује ELSA Београд, запратите званичне странице организације (ELSA Belgrade)!

Извор: iSerbia

Leave a comment