Током јула и августа CEPORA ће, уз финансијску подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, организовати бесплатни програм “Мисли својом главом”. Прве радионице ће се одржати 14. и 15. јула, а пријаве су у току.

Посети радионице!

Критичко мишљење и вештина да јасно и гласно зауземо свој став и кажемо шта мислимо високо су цењени међу младима, али и међу будућим послодавцима. Оне доводе и до “мишљења изван оквира” и помажу младима који имају оригинална решења да их спроведу у дело. Међутим, није их лако стећи. У свету где су млади окружени притисцима и у узрасту где су подложни утицају средине више него икад, тешко им је да се изборе са изазовима који их окружују. Због свега овога, Cepora организује бесплатне едукативне програме за младе, а овог лета у фокусу је критичко и самостално мишљење.

Теме које се обрађују у програму “Мисли својом главом” су: утицаји окружења, притисак вршњака, конформизам, одупирање негативном утицају средине, кораци у критичком промишљању, аргументовање.

Средином јула ће се одржати Школа самосталног мишљења кроз два дана и осам сати активног рада, а млади се могу пријавити преко онлајн формулара.

Пројекат спроводи београдски CEPORA – Центар за позитиван развој деце и омладине, који својим активностима већ шест година доприноси позитивном развоју деце и омладине и носилац је бројних пројеката из ове области.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment