BEST међународни академски семинари се организују широм Европе, а за циљ имају унапређење студената из области технологије и инжењерства. Удружење студената технике Европе – BEST Београд организује овакав међународни семинар од 12. до 21. јула већ 15. пут заредом а ове године посетиће га студенти из 13 европских земаља.

Учествуј у међународном семинару!

Назив овогодишњег академског семинара је “Make tech alliance with Data Science”. Циљ предавања ће бити да учесници науче шта је Data Science, где се све може применити, како изгледа посао Data Science-а као и како изгледа бизнис аспект овог занимања. На основу стеченог знања, полазници курса ће као завршни испит радити студију случаја који би представљао реалан проблем са којим се компаније сусрећу и који би обухватао све области обрађене на предавањима.
Ово је одлична прилика да полазници курса покажу своју креативност и стечено знање током семинара. Циљ семинара је између осталог и да се прошири свест о овом новом занимању које ће у скоријој будућности бити једно од најзаступљенијих и најтраженијих занимања. Оно што је новитет ове године јесте то што ће један дан бити посвећен Data Science-у и биће отвореног типа за све студенте који имају жељу да унапреде своје основе о Data Science-у.
На овај начин, инострани студенти ће имати прилику да упознају српску историју, културу и знаменитости. Поред обавезног академског дела, студенти ће имати прилику да стекну нова познанства.
“Сваке године BEST тежи да што више студената из целе Европе добије прилику да искуси културе других земаља и да притом науче нешто више о темама које их интересују. Пет вредности које се организација труди да имплементира у све аспекте свог рада (флексибилност, пријатељство, забава, напредак и учење) су оно што помаже у достизању овог циља.” – каже Милица Нешковић, главни организатор семинара.
BEST(Board of European Students of Technology) је међународна, студентска, непрофитна, аполитична, невладина организација која студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета пружа комплементарно образовање, развој потенцијала и подршку у започињању каријере у струци. Ова организација током 29 година постојања успешно повезује студенте, компаније и универзитете унапређујући и продубљујући студентске капацитете и потенцијале.

Leave a comment