Наша позната звезда савременог светског блуза налази се на глобалној турнеји и одржаће концерт у башти СКЦ-а у Београду, 6. јула са почетком у 21 час.

 

Youtube
Посети концерт и уживај!

Ана нас својим успехом данас подсећа на то да су жене некада биле главне на блуз сцени. Призната као једна од најбољих гитариста свих времена, Ана Поповић је данас светски познат и комплетан музичар: гитариста, певач, композитор, текстописац, лидер бенда и продуцент. Она је врхунски музичар више музичких стилова: џеза, блуза и рока са примесама фанка и соула.

Блуз је настао у 19. веку на југу Америке у афро-америчким заједницама које су незадовољство и патњу заробљеништва преточиле у музику. Рани облик блуза биле су радничке песме, повици робова са плантажа памука и соло песме пуне емоционалног садржаја. У почетку је био само вокална уметност, а временом је добијао и инструментални вид који се одржавао и развијао упоредо са џезом. Блуз (Блуес) је заправо вокално-инструментална музичка форма која користи такозване меланхоличне „плаве ноте” („блуе нотес“).

Ана Поповић је достигла велику светску славу и она је данас потврђена светска блуз звезда која се надмеће на референтним блуз листама са Ериком Клептоном, заштитно је лице Фендера, највећег светског произвођача гитара и смешка са насловних страна светских магазина.

Извор: iSerbia

Leave a comment