Поводом Светског дана избеглица Београдски центар за људска права|BCHR уз  подршку UNHCR Serbia организује извођење представе THE GAME (ИГРА)  која ће се организовати 5. јула 2018. године на
Летњој сцени Дома културе „Студенстки град”, Нови Београд.

Посети представу “The Game”!

THE GAME (Игра) је представа која се бави актуелном избеглицком кризом из једног атипичног угла. Покушавамо да осветлимо однос наших људи према избеглицама који, бежећи од рата, пролазе кроз Србију. Шесторо младих који живе у истом београдском насељу, креце у кафиц како би пратили финале Европског првенства у кошарци, и у парку, слуцајно, наилазе на сукоб полиције и избеглица. Драмски комад показује како породицно окружење, друштво, предрасуде, па и разни медији, утицу на свест младих и формирају њихово мишљење о избеглицама и њиховој ситуацији а да с тим људима нису имали никакав директан контакт. То незнање извор је многих неспоразума и сукоба међу њима. Премда је тема којом се комад бави озбиљна и тешка, текст обилује брзим репликама, забавним дијалозима и црним хумором. Представа је резултат процеса који се састојао од предавања, дискусија о избеглицкој кризи, драмског истраживања ове теме, као и разговора и заједницких активности са избеглицама које бораве у неким од жрихватних центара у Србији.
За потребе представе интервјуисане су избеглице које су прошле кроз нашу земљу и које су биле довољно снажне и љубазне да са нама поделе своја животна искуства. И сам наслов комада преузет је из живота избеглица.

Играју: Александра Анђелковић, Софија Живковић, Елдар Зубцевић, Данијела Радоњић,
Реља Јанковић, Урош Савић Каин
Режија: Филип Цоловић
Аутор текста: Марко Поповић
Сценограф: Драгослав Ивковић
Водитељи процеса: Демир Мекић и Невена Николић
Фотограф: Небојша Петровић
Истраживање подржала: Фондација Конрад Аденауер у Београду и УНХЦР Србија
Партнери: Дом културе Студенски град
Улаз је слободан! Дођите да заједно уживамо у представи, а након ње и
продискутујемо о положају избеглица и препрекама са којима се сусрецу!

Промо видео.

Више информација на линку.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment