Друго издање Башта Базара одржавало се за викенд 16 /17. јуна намењено свима који траже инспирацију у природи за уређење свог дома или баште. И овог пута Башта Базар се одржавао у простору арт комуне – Дорћол Платз у Добрачиној 59б.

“Башта базар”

Ово је била прилика да  пронађете биљке, баштенски аксесоар, различите рукотворине од природних материјала или храну која је направљена од природних састојака.

Поред продајно-изалагачког дела овај Башта Базар је у суботу био посебно занимљив јер је на програму био „Hipie Day“ за све оне који се осећају као „Деца цвећа“ и воле овај период у музици. Том приликом наш еминентни илустратор и карикатуриста Југослав Влаховић је промовисао књигу  уз пратећу изложбу илустрација  док је Константин Гросу  цртао карикатуре посетилаца. Од 18 часова је била  одржана трибина “Психоделија и револуција”. Од 19.30 часова посетиоце је чекао музичи програм а хипи хитове је свирао “Породична мануфактура интегралног хлеба” и бенд изненађења који чине стари рок мајстори. Догађај је пропратио и мини берза плоча Yugovinyl.

У недељу 17. јуна на програму Башта Базара у подне почела је  “Мала школа дисања” са Пеђом Гњатићем из Shiva Shakti јога студија. Имали смо прилику да научимо како да правилно дишемо јер дисање највиталнији и отуд најважнији физички и енергетски активни процес, јога је фантастичан против баланс седалачком животу и начин да се наша способност да дишемо пуним плућима повећава.

Од 13:30 часова, такође у недељу 17. јуна посетиоци Башта Базара су могли  да чују предавање Предрага Радојевића познатог у свету баштованске блогосфере  који је власник највеће колекције семена старих сорти парадајза код нас као и писац књиге “Парадајз у боји”.

Башта Базар је дала могућност афирмације свима који своју инспирацију траже у природи а немају прлику да дођу до публике кроз стандарне начине промоције. Желимо да промовишемо културу живљења у граду кроз уважавање и слављење природе како би имали здравију и хуманију животну средину.

 

 

Leave a comment