Форум младих са инвалидитетом организује конференцију „Радна пракса за младе са инвалидитетом“ која се одржава у четвртак, 21. јуна, у Пресс Центру Удружења новинара Србије, Кнез Михајлова 6/3, Београд, са почетком у 14.00 часова.

Посети Конференцију!

Једно од решења за повећање запошљивости младих са инвалидитетом јесте стицање одређених знања и вештина, као и радног искуства, путем реализације радне праксе. Истовремено, како би се постигли позитивни ефекти праксе, неопходно је промовисати инклузију и стандарде приступачности, као и прилагођавање послова и радних места у складу са потребама појединца. Пројекат радне праксе, уз наведено, допринео је приближавању 3 сектора и самих корисника, успостављању дијалога и односа поверења, те формулисању решења, која треба да иду у сусрет потребама и интересима крајњих корисника и заједнице.

Шта пракса значи за младе у пројекту, а шта за компаније, какве су евалуације самих учесника, али и предлози и сугестије за даљи рад у овој области, нека су од питања о којима ћемо разговарати на конференцији.

Програм конференције можете наћи овде.

Извор:  Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment