Заменик председника Одбора за образовање Скупштине Србије Љубиша Стојмировић каже за Данас да ће се лично заложити да се старим студентима продужи рок за дипломирање и да ће о томе разговарати са министром просвете Младеном Шарчевићем и председником Одбора Муамером Зукорлићем.

Фото: Александaр Вељковић

Он је већ јуче, након разговора са новинарком Данаса, контактирао око 20 чланова и заменика чланова Одбора и сви су се сложили да седница са овом темом треба ускоро да се одржи.

– Питање рока за дипломирање старих студената ћемо сигурно ставити на дневни ред Одбора, али морам да кажем да њихова петиција до нас није стигла. Студенти су се раније мени обратили мејлом и ја сам покушао да их контактирам, као и адвокатицу која их заступа, али ми се нису јавили – наводи Стојмировић.

Он каже да његова подршка студентима није спорна и да им треба омогућити да студије заврше по закону по којем су их уписали, јер у тим прописима нигде није било написано у ком времену треба да дипломирају. Ипак, Стојмировић има примедбе на њихово понашање.

– Када је последњи пут мењан закон, студенти су рекли да ће завршити студије за годину дана, ја сам предложио да то буде две, што је и усвојено. Мислим да студенти нису коректни, јер ако су нешто обећали, тога треба да се подржавају. Они би морали да буду озбиљнији, али ћемо их ипак подржати јер не желимо никоме да нанесемо штету – истиче Стојмировић.

Представници старих студената изјавили су за Данас да су петицију предали на писарници Скупштине Србије 1. јуна и да им није јасно како није стигла до чланова Одбора, али наглашавају да ће проверити шта се десило.

 

Извор: Данас

Leave a comment