Музеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током летњег распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом „Симболи у афричкој уметности – креативне радионице и изложба радова”.

Пријави се на креативне радионице!

Заинтересовани ученици се могу определити да похађају курс у једном од три термина: група 1 – од 25. до 29. јуна, група 2 – од 23. до 27. јула или у групи 3 – од 27. до 31. августа. Број учесника је ограничен на 20 по групи и зато – пријавите се на време!

У оквиру сваког од три петодневна мини-курса „Симболи у афричкој уметности – креативне радионице и изложба радова” учесници ће се на уводном предавању кустоса упознати са темама које ће потом обрађивати на радионицама. Програмом су предвиђене три теме и три ликовне технике уз помоћ којих ће креирати самосталне ликовне радове.

Након завршетка програма, у просторијама Музеја афричке уметности биће приређена изложба, а најуспешнији радови награђени. Радионице ће се одржавати у три групе, од јуна до августа. Свака група ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима (10-14ч), уз уводно предавање и кроз практичан рад овладати различитим техникама (графика, шивење и вез, израда накита).

Завршни део програма одржаће се 1. септембра када ће полазници, уз помоћ кустоса, креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 2. септембра у 14 часова. Радионице воде Милица Јосимов, вајар и Марија Милош, кустос.

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: africanmuseum@gmail.com са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрани термин курса (од 25. до 29. јуна; од 23. до 27. јула или од 27. до 31. августа).

Leave a comment